Ez a padlizsános marharagu a marha egyik nemes részéből a rostályosból készül. Ismerhetjük magas hátszín vagy marhagerinc néven is, fiatal borjúk esetén pedig bordának vagy kotlettnek hívjuk.
Felhasználható: főzve, egyben vagy szeletben, töltve és párolva. Ha a marha öreg, csakis párolva.

Padlizsános marharagu hozzávalói:

Padlizsános marharagu elkészítése:

  • A vöröshagymát pucold meg, kockázd fel és olívaolajon dinszteld meg.
  • A marhahúst vágd kisebb kockákra és add hozzá a dinsztelt vöröshagymához.
  • Keverd bele a zúzott fokhagymát, a római köményt, a fahéjat. Sózd és borsozd, majd öntsd fel a paradicsompürével.
  • Lefedve párold puhára a húst kb. 1,5 óra alatt. Időnként keverd át és ha szükséges önts rá 0,5 – 1 dl vizet.
  • Közben karikázd fel a padlizsánt és kevés olívaolajon serpenyőben pirítsd meg. Ha lehetőséged van, akkor inkább grillezd.
  • Ha a marhahús már majdnem puha, add hozzá a padlizsánkarikákat és főzd össze az egészet kb. 20 perc alatt.
  • A padlizsános marharagu mellé jól passzol sok gluténmentes köret. Pl. polenta, gluténmentes burgonyakrokett, burgonyagombóc rizsliszttel.

Jó étvágyat!

További hasonló gluténmentes húsos ételek receptjei:

Marhahúsból készült ételek:

Sertéshúsból készült ételek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.