borjúszelet, borban párolt fokhagymás borjúszelet

Borban párolt fokhagymás borjúszeletek

Néhány szelet borjúhús, egy-két hozzávaló, némi bor és már készülhet is az ízletes ebéd vagy vacsora: borban párolt fokhagymás borjúszeletek.

Borban párolt fokhagymás borjúszeletek hozzávalói:

  • 8 szelet 2 cm vastag borjúhús
  • kb. 4 evőkanál zsiradék
  • 4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
  • 2 dl fehérbor (száraz vagy félszáraz)
  • víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db babérlevél
  • őrölt feketebors
  • ízlés szerint
  • 1-2 evőkanál rizsliszt

Borban párolt borjúszeletek elkészítése:

  • A borjúhússzeleteket klopfold ki és forró zsiradékon kissé pirítsd át a szeletek mindkét oldalát. A megpirított hússzeleteket tedd félre.
  • A visszamaradt zsiradékba alacsony hőn futtasd meg az apróra vágott petrezselyemzöldet, a babérlevelet és a felaprított fokhagymagerezdeket.
  • Öntsd hozzá a fehérbort és 1-2 dl vizet, várd meg míg forrni kezd és fektesd bele a korábban megpirított borjúszeleteket. Sózd és borsozd ízlés szerint.
  • Fedő alatt közepes majd takarék lángon főzd puhára a hússzeleteket. Kuktában nagyon gyorsan elkészül.
  • Ha a borjúhús majdnem teljesen puha, kotord félre az edénybe a húsokat és 1-2 evőkanál rizsliszttel sűrítsd be a főzőlevet.
  • Ha a hússzeletek tökéletesen puhák és a szaft is kellően sűrű a borban párolt borjúszeletek elkészültek.

Gluténmentes köretötletek:

További borjúból és marhából készült gluténmentes ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük