borjúpaprikás recept, borjúpaprikás készítése, borjúétel

Borjúpaprikás

A paprikás (angolul papricache, románul papricas) a gulyással és a pörkölttel együtt a magyarok nagy hagyományú nemzeti ételei közé tartozik. A pörkölt házasítása a tejföllel a német konyha hatására következett be. Friss borjúhúsból igen finom borjúpaprikás készíthető. Próbáld ki!

Borjúpaprikás hozzávalói:

Borjúpaprikás elkészítése:

  • A zsíradékon párolt üvegesre a felkockázott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
  • Vedd vissza kissé a hőt és add hozzá a pirospaprikát, a sót, a borsot és a köményt.
  • Önts rá kevés vízet és főzd addig, míg a zöldségek szét nem főnek. Ha szükséges adj hozzá vízet.
  • Ha a zöldségek szétfőttek add hozzá a felkockázott borjúhúst és annyi vízet, hogy majdnem ellepje. Főzd addig, míg a hús megpuhul.
  • Készíts a rizsliszttel és a tejföllel habarást és ha a hús megpuhul, keverd bele a marhapörköltbe. Főzd össze az egészet kb. 5-10 perc alatt.
  • A borjúpaprikás, ahogy a szaftos húsételeket számos remek gluténmentes körettel tálalhatod. Például polentával, gluténmentes galuskával, rizzsel, basmati rizzsel, jázmin rizzsel, barna rizzsel, burgonyagombóccal, gluténmentes tésztával stb.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük