Padlizsán, darált hús, paradicsom, néhány fűszer, kevés parmezán és kész a gluténmentes, finom és egészséges harapnivaló: padlizsántekercs.
Padlizsántekercs hozzávalói:
- 2 db padlizsán
- só
- olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 40 dkg darált pulykahús
- 4 db paradicsom
- 1 tk. őrölt római kömény
- fél tk. pirospaprika
- fél tk. chili (elhagyható)
- fél tk. oreganó
- 50 g reszelt parmezán
- petrezselyemzöld
- 100 g natúr joghurt
- fokhagyma
Padlizsántekercs elkészítése:
- A padlizsánokat mosd meg, a végeiket vágd le és hosszában vágd fel őket kb. fél cm-es szeletekre. Enyhén sózd meg a padlizsánszeleteket.
- Egy serpenyőben forrósíts olívaolajat és süsd meg benne a padlizsánszeletek mindkét oldalát. Majd vedd ki őket és tedd félre.
- A megpucolt vöröshagymát kockázd fel és a serpenyőben maradt olívaolajon párold meg.
- Ha üvegesre sült a vöröshagyma, add hozzá a darált pulykahúst, 2 db felkockázott paradicsomot, az őrölt római köményt, a pirospaprikát, a chilit (ha szeretitek) és az oregánót. Ízlés szerint sózd.
- Kevergetve pirítsd az egészet, amíg meg nem puhul a hús, majd add hozzá a reszelt parmezánfelét.
- Halmozd a pulykaragut a padlizsánszeletekre, majd tekerd fel együtt őket és tedd a göngyölegeket egy tepsibe. Mindegyik padlizsántekercs tetejére tegyél egy szelet paradicsomot és szórd meg a maradék reszelt parmezánnal és petrezselyemzölddel.
- 200 fokon süsd össze az egészet kb. 10 perc alatt.
- Zúzd össze a fokhagymával és sóval ízesített a natúr joghurttal is tálalhatod, de önmagában is kitűnő.