Padlizsántekercs

Padlizsán, darált hús, paradicsom, néhány fűszer, kevés parmezán és kész a gluténmentes, finom és egészséges harapnivaló: padlizsántekercs.

Padlizsántekercs hozzávalói:

Padlizsántekercs elkészítése:

  • A padlizsánokat mosd meg, a végeiket vágd le és hosszában vágd fel őket kb. fél cm-es szeletekre. Enyhén sózd meg a padlizsánszeleteket.
  • Egy serpenyőben forrósíts olívaolajat és süsd meg benne a padlizsánszeletek mindkét oldalát. Majd vedd ki őket és tedd félre.
  • A megpucolt vöröshagymát kockázd fel és a serpenyőben maradt olívaolajon párold meg.
  • Ha üvegesre sült a vöröshagyma, addd hozzá a darált pulykahúst, 2 db felkockázott paradicsomot, az őrölt római köményt, a pirospaprikát, a chilit (ha szeretitek) és az oregánót. Ízlés szerint sózd.
  • Kevergetve pirítsd az egészet, amíg meg nem puhul a hús, majd add hozzá a reszelt parmezánfelét.
  • Halmozd a pulykaragut a padlizsánszeletekre, majd tekerd fel együtt őket és tedd a göngyölegeket egy tepsibe. Mindegyik padlizsántekercs tetejére tegyél egy szelet paradicsomot és szórd meg a maradék reszelt parmezánnel és petrezselyemzölddel.
  • 200 fokon süsd össze az egészet kb. 10 perc alatt.
  • Zúzd össze a fokhagymával és sóval ízesített a natúr joghurttal is tálalhatod, de önmagában is kitűnő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük