A gluténmentes piskótatekercs összeállítása 5 perc, a mascarponekrém elkészítése kb. 10. A végeredmény pedig szuper.
Gluténmentes piskótatekercs mascarponekrémmel hozzávalói:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál rizsliszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 dl habtejszín
- 500 g mascarpone
- 3-4 evőkanál méz ízlés szerint
- opcionális: kevés gyümölcs
Piskótatekercs mascarponekrémmel elkészítése:
- Készíts egy 6 tojásos gluténmentes piskótát a piskótatekercshez. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket. Keverd fehéredésig a tojások sárgáját a kristálycukorral, majd keverd hozzá a rizslisztet és a kakaóport is és ismét jól dolgozd össze. Végül óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot a rizslisztes masszába.
- Kizsírozott, rizsliszttel megszórt tepsibe öntsd a tésztát, egyengesd el és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt süsd meg a piskótát. Ha elkészült a tészta vedd ki és hagyd kihűlni rendesen, így könnyebben kivehető lesz a tepsiből.
- Ez a 6 tojásból készült piskóta a 35 x 35 cm-es lapos gáztepsiben kb. 1-1,3 cm vastag tésztalapot ad.
- A mascarponekrémhez a hideg habtejszínből verj kemény habot. a mascarponét keverd át habverővel és adj hozzá mézet. Ha kellően édesnek gondolod, óvatosan keverd bele a tejszínhabot.
- A piskótalapot fektesd egy tiszta konyharuhára, az az oldala legyen alul, ami a tepsiben felül volt, mert az valószínűleg szebb.
- A mascarponekrémet egyenletesen oszlasd el a tésztán (esetleg ritkásan megszórhatod egy kisebb maréknyi gyümölccsel), majd a konyharuha segítségével tekerd fel a krémes piskótalapot felülről lefelé indulva.
- Tedd hűtőbe néhány órára tálalás előtt, hogy az ízek kissé össze tudjanak érni.
- Tálalás előtt porcukorral meghintheted a piskótatekercs tetejét.
Jó étvágyat!