polenta recept, kukoricamálé, kukoricagánica

Polenta

Polenta

Polenta hozzávalói:

Polenta elkészítése:

  • Egy edényben tedd fel főni a tejet és a vízet.
  • Add hozzá a sót, a szerecsendiót és a vajat.
  • Ha a tejes lé forr, add hozzá a kukoricadarát és főzd sűrűre az egészet.
  • Ha a massza már a sűrűen folyóson túl van és nehezen keverhető, öntsd bele egy hosszúkás sütőformába (őzgerincforma, kenyérsütőforma), egyengesd el benne és tedd a hűtőbe min. 2-3 órára.
  • Ha a polenta jól megdermedt, vedd ki a formából és vágd fel kb. 1,5 cm vastag szeletekre és serpenyőben kevés forró zsíradékon süsd át mindkét oldalát kissé pörcösre.
  • A polenta kiváló köret vadételekhez. Pl. szarvastokány erdei gombákkal, szarvascomb burgundi mártással.

Polenta más néven

  • Kukoricagánica, 
  • kukoricamálé, 
  • ganca,
  • keményebb sült változata a görhe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük