A krumpliból készíthető köretek száma végtelen. Mi magyarok nagy mennyiségben is fogyasztjuk a burgonyát, de vajon változatosan is? Hagyd most a megszokott krumplis köreteket, mai tippünk: burgonyakrokett gluténmentesen.
Burgonyakrokett gluténmentesen hozzávalói:
- 50 dkg főtt és áttört burgonya
- 2 db tojássárgája
- 10 dkg rizsliszt
- só ízlés szerint
- 5-10 dkg gluténmentes zsemlemorzsa, panírmorzsa
- étolaj a sütéshez
Gluténmentes burgonyakrokett elkészítése:
- Hámozd meg és kockázd fel a burgonyát, majd főzd puhára. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni. Ha kihűlt alaposan törd össze a burgonyát, hogy ne maradjanak benne „csomók”.
- Az összetört burgonyához add hozzá a 2 tojás sárgáját, a rizslisztet és ízlés szerint sózd meg.
- Jól gyúrd össze a masszát. Könnyen kezelhető, gyúrható tésztád kell legyen.
- Szakíts kisebb darabokat a tésztából és sodorj belőlük kb. 2 cm átmérőjű egyenletes hengereket. Ezeket a hengereket késsel darabold fel kb. 4 cm-es darabokra.
Ha van krokettkészítő eszközöd, készíts vele krokett darabokat. - A krokettdarabokat forgasd meg zsemlemorzsába és bőséges olajban süsd őket aranybarnára.
További gluténmentes burgonyából készült köretek:
- Bajor krumplisaláta
- Csőben sült gluténmentes burgonya
- Burgonyapüré
- Hagymás tört krumpli
- Osztrák krumplisaláta
- Sajtos burgonyagombóc gluténmentesen
- Petrezselymes burgonyagombóc rizsliszttel