gluténmentes receptek, gluténmentes ebéd

Burgonyakrokett gluténmentesen

A krumpliból készíthető köretek száma végtelen. Mi magyarok nagy mennyiségben is fogyasztjuk a burgonyát, de vajon változatosan is? Hagyd most a megszokott krumplis köreteket, mai tippünk: burgonyakrokett gluténmentesen.

Burgonyakrokett gluténmentesen hozzávalói:

Gluténmentes burgonyakrokett elkészítése:

  • Hámozd meg és kockázd fel a burgonyát, majd főzd puhára. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni. Ha kihűlt alaposan törd össze a burgonyát, hogy ne maradjanak benne „csomók”.
  • Az összetört burgonyához add hozzá a 2 tojás sárgáját, a rizslisztet és ízlés szerint sózd meg.
  • Jól gyúrd össze a masszát. Könnyen kezelhető, gyúrható tésztád kell legyen.
  • Szakíts kisebb darabokat a tésztából és sodorj belőlük kb. 2 cm átmérőjű egyenletes hengereket. Ezeket a hengereket késsel darabold fel kb. 4 cm-es darabokra.
    Ha van krokettkészítő eszközöd, készíts vele krokett darabokat.
  • A krokettdarabokat forgasd meg zsemlemorzsába és bőséges olajban süsd őket aranybarnára.

További gluténmentes burgonyából készült köretek:

Egyéb burgonyával kapcsolatos írások:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük