Paradicsomos borjúragu: dobd fel a borjú apró húst néhány zöldfűszerrel, zöldborsóval és paradicsommal és már kész is a zamatos főétel.
Paradicsomos borjúragu hozzávalói:
- zsiradék
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 60 dkg borjú apró hús
- paradicsomlé vagy paradicsomsűrítmény
- só
- 1 kk. rozmaring
- 1 kk. bazsalikom
- 1 kk. kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 250 g zöldborsó
- petrezselyemzöld
Paradicsomos borjúragu elkészítése:
- Hámozd meg a vöröshagymát, vágd apró kockákra és a zsiradékon párold meg.
- A borjúhúst kockázd fel és add hozzá a párolódó vöröshagymához.
- Önts rá annyi paradicsomlevet, amennyi ellepi és add hozzá a fűszereket: a sót, a rozmaringot, a bazsalikomot, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
- Fedő alatt főzd puhára a marhahúst. Ez kuktában kb. 30 perc.
- Ha a hús már majdnem teljesen megpuhult add hozzá a zöldborsót és főzd addig, míg a zöldborsó megpuhul és a borjúhús is teljesen megfő.
- Ha szükséges sózz utána a borjúragunak.
- A végén szórd meg felaprított petrezselyemzölddel.
- Tálalhatod főtt rizzsel, gluténmentes nokedlivel, gluténmentes burgonyakrokettel, burgonyagombóccal.