gluténmentes receptek, húsételek

Egy nagyszerű receptet keresel, amihez csak néhány alapanyag szükséges, könnyűszerrel elkészíthető és gluténmentes? Tippünk: köret és hús egy ételben, azaz brassói aprópecsenye.

Brassói aprópecsenye hozzávalói:

Brassói aprópecsenye elkészítése:

  • A burgonyát mosd meg és főzd meg héjastul, majd hagyd kihűlni, pucold meg és kockázd fel közepes darabokra.
  • A szalonnát kockázd fel és kevés zsíron kezd el sütni, ha már kezd fehéredni add hozzá a megpucolt, felkockázott vöröshagymát.
  • Ha a vöröshagyma is kezd átsülni add hozzá a felkockázott sertéshúst és a zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd.
  • Amikor a hús kezd puhulni add hozzá a paradicsomot (vagy paradicsompürét) és a felkarikázott zöldpaprikát.
  • Önts rá kevés vizet és az egészet forrald össze.
  • A felkockázott burgonyát bő zsiradékban süsd piros ropogósra.
  • Ha a hús kellően puha, öntsd hozzá megsült krumplit és óvatosan forgasd össze a húst és a krumplit.
  • Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

További sertéshúsból készült gluténmentes ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük