Egy nagyszerű receptet keresel, amihez csak néhány alapanyag szükséges, könnyűszerrel elkészíthető és gluténmentes? Tippünk: köret és hús egy ételben, azaz brassói aprópecsenye.
Brassói aprópecsenye hozzávalói:
- 60 dkg szűzpecsenye (más hús is tökéletes pl. sertéscomb)
- 8 dkg zsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom vagy 4 evőkanál paradicsompüré
- petrezselyem
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kg burgonya
Brassói aprópecsenye elkészítése:
- A burgonyát mosd meg és főzd meg héjastul, majd hagyd kihűlni, pucold meg és kockázd fel közepes darabokra.
- A szalonnát kockázd fel és kevés zsíron kezd el sütni, ha már kezd fehéredni add hozzá a megpucolt, felkockázott vöröshagymát.
- Ha a vöröshagyma is kezd átsülni add hozzá a felkockázott sertéshúst és a zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd.
- Amikor a hús kezd puhulni add hozzá a paradicsomot (vagy paradicsompürét) és a felkarikázott zöldpaprikát.
- Önts rá kevés vizet és az egészet forrald össze.
- A felkockázott burgonyát bő zsiradékban süsd piros ropogósra.
- Ha a hús kellően puha, öntsd hozzá megsült krumplit és óvatosan forgasd össze a húst és a krumplit.
- Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel.