gluténmentes receptek, húsételek

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye hozzávalói:

Brassói aprópecsenye elkészítése:

  • A burgonyát mosd meg és főzd meg héjában, majd hagyd kihűlni, pucold meg és kockázd fel közepes darabokra.
  • A szalonnát kockázd fel és kevés zsíron kezd el sütni, ha már kezd fehéredni add hozzá a megpucolt, felkockázott vöröshagymát.
  • Ha a vöröshagyma is kezd átsülni add hozzá a felkockázott sertéshúst és a zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd.
  • Amikor a hús kezd puhulni add hozzá a paradicsomot (vagy paradicsompürét) és a felkarikázott zöldpaprikát.
  • Önts rá kevés vízet és az egészet forrald össze.
  • A felkockázott burgonyát bő zsíradékban süsd piros ropogósra.
  • Ha a hús kellőn puha öntsd hozzá megsült krumplit.
  • Tálalás előtt szórs meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük