borsós brassói aprópecsenye

A sertés egyik legnemesebb része a szűzpecsenye, amiből számos módon készíthetsz ínycsiklandó fogásokat. Jó példa erre a plusz zöldséggel kiegészített borsós brassói aprópecsenye.

Borsós brassói aprópecsenye hozzávalói:

Borsós brassói aprópecsenye elkészítése:

  • A burgonyát mosd meg és főzd meg héjában, majd hagyd kihűlni, pucold meg és kockázd fel közepes darabokra.
  • A szalonnát kockázd fel és kevés zsíron kezd el sütni, ha már kezd fehéredni add hozzá a megpucolt, felkockázott vöröshagymát.
  • Ha a vöröshagyma is kezd átsülni add hozzá a felkockázott sertéshúst, a zöldborsót és a zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd.
  • Amikor a hús kezd puhulni add hozzá a paradicsomot (vagy paradicsompürét) és a felkarikázott zöldpaprikát.
  • Önts rá kevés vizet és az egészet forrald össze.
  • A felkockázott burgonyát bő zsiradékban süsd piros ropogósra.
  • Ha a hús és a borsó is kellőn puha öntsd hozzá megsült krumplit.
  • Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!

További sertéshúsból készült gluténmentes receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük