Ha unod már a szokásos ízeket, de egy gyorsan elkészíthető, laktató és zamatos ételre vágysz, akkor ajánljuk figyelmedbe ezt az ételt: sörös aprópecsenye.
Sörös aprópecsenye hozzávalói:
- 50 dkg sertéscomb vagy sertéslapocka
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 tk. piros fűszerpaprika
- 1 kk. majoránna
- 5 dl sör
- 1 tk. rizsliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Sörös aprópecsenye elkészítése:
- A zöldségeket pucold meg, a vöröshagymát aprítsd fel, a zöldpaprikát kockázd fel, a sárgarépát karikázd fel.
- Egy edényben süsd ki a szalonna zsírját, majd szedd ki a szalonnát és a zsíron fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott zöld paprikát, majd add hozzá a felkockázott húst is.
- Adj hozzá kevés sót, a borsot és a fokhagymát. Óvatosan sózz, hiszen a sült szalonnakockák a végén visszakerülnek az aprópecsenyébe!
- Tedd bele a rizslisztet, kissé pirítsd össze az egészet, aztán add hozzá a pirospaprikát is és öntsd rá a sört.
- Fűszerezd a köménnyel és a majoránnával, majd lefedve párold.
- Amikor a hús már majdnem puha, add hozzá a felkarikázott sárgarépát és a zöldborsót.
- A főzés utolsó 10 percében tedd bele a szalonnát is.
- Kifőtt tésztával, nokedlivel, rizzsel tálald.
Jó étvágyat!