mit főzzek ma, húsos ételek,

Ha unod már a szokásos ízeket, de egy gyorsan elkészíthető, laktató és zamatos ételre vágysz, akkor ajánljuk figyelmedbe ezt az ételt: sörös aprópecsenye.

Sörös aprópecsenye hozzávalói:

Sörös aprópecsenye elkészítése:

  • A zöldségeket pucold meg, a vöröshagymát aprítsd fel, a zöldpaprikát kockázd fel, a sárgarépát karikázd fel.
  • Egy edényben süsd ki a szalonna zsírját, majd szedd ki a szalonnát és a zsíron fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott zöld paprikát, majd add hozzá a felkockázott húst is.
  • Adj hozzá kevés sót, a borsot és a fokhagymát. Óvatosan sózz, hiszen a sült szalonnakockák a végén visszakerülnek az aprópecsenyébe!
  • Tedd bele a rizslisztet, kissé pirítsd össze az egészet, aztán add hozzá a pirospaprikát is és öntsd rá a sört.
  • Fűszerezd a köménnyel és a majoránnával, majd lefedve párold.
  • Amikor a hús már majdnem puha, add hozzá a felkarikázott sárgarépát és a zöldborsót.
  • A főzés utolsó 10 percében tedd bele a szalonnát is.
  • Kifőtt tésztával, nokedlivel, rizzsel tálald.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük