Egy darab sertésoldalas, néhány alapvető konyhai fűszer, egy kis fehérbor és már készülhet is a borban párolt sült oldalas. Imádni fogja mindenki!
Borban párolt sült oldalas hozzávalói:
- 1 kg sertésoldalas
- 1 ek. só
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 kk. őrölt koriander
- fél kk. morzsolt majoránna
- fél kk. őrölt bors
- fél kk. csemege pirospaprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 dl fehérbor
Levesek sűrítése – a rántás
Borban párolt sült oldalas elkészítése:
- A sertésoldalast mosd meg, darabolt fel és fektesd a oldalasdarabokat egy tepsibe.
- A fűszereket – só, kömény, koriander, majoránna, őrölt bors és pirospaprika – keverd jól össze és szórd meg a fűszerkeverékkel a húsdarabok mindkét oldalát. Lefedve hagyd állni egy órán át a fűszeres oldalast.
- Ha letelt az 1 óra, önts 3 evőkanálnyi olívaolajat a húsdarabokra és önts a tepsibe 2 dl fehérbort.
- Takard le alufóliával és 160 fokon süsd 1 órán át, majd vedd le a fóliát és tekerd fel a hűt 200 fokra. 15 percig süsd a csontos oldalát a húsoknak, majd fordíts meg az oldalasdarabokat és további 15 percig süsd a húsos oldalukat is.
- A szép pirosra sült sertésoldalast tálalhatod osztrák krumplisalátával, burgonyapürével, petrezselymes burgonyával.
Jó étvágyat!