Zamatos, szaftos, kivül aranybarna, belül puha elkészítése egyszerű és gyors mézes-mustáros sült oldalas. Próbáld ki, nem fogod megbánni!
Mézes-mustáros sült oldalas hozzávalói:
- kb. 1 kg sertésoldalas
- só
- bors
- 3 ek. méz
- 2 ek. mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek. étolaj
- 2 ek. sertészsír
Mézes-mustáros sertésoldalas elkészítése:
- Az oldalast mosd meg és darabold fel. Ha megszáradt fektesdt az oldalasdarabokat zsírral gyengén kikent tepsibe és szórd meg sóval, borssal a húsokat.
- A mézet, az olajat, a mustárt és a zúzott fokhagymát keverd alaposan össze és kent meg a páccal a tepsiben fekvő oldalasdarabok mindkét oldalát. Ha teheted tedd néhány órára a hűtőbe a bepácolt oldalast, hogy az ízeket legyen ideje jobban átvenni.
- 200 fokos sütőben alufólia alatt kb. 1 órán át süsd a húsokat, majd vedd le a fóliát és tovvábbi 30 percig süsd, hogy szépen megpiruljanak az oldalasdarabok. Közben forgasd meg, hogy mindkét oldala aranybarnára tudjon sülni és néha locsold meg a tepsiben lécő zsíros páclével.
- Gluténmentes köretötletek: zsályás polentegaluska, áfonyás rizs, bajor krumplisaláta, burgonyapüré, hagymás tört krumpli.
Jó étvágyat!