sült oldalas, oldalas recept, mézes-mustáros oldalas

Mézes-mustáros sült oldalas

Mézes-mustáros sült oldalas

Zamatos, szaftos, kivül aranybarna, belül puha elkészítése egyszerű és gyors mézes-mustáros sült oldalas. Próbáld ki, nem fogod megbánni!

Mézes-mustáros sült oldalas hozzávalói:

Mézes-mustáros sertésoldalas elkészítése:

  • Az oldalast mosd meg és darabold fel. Ha megszáradt fektesdt az oldalasdarabokat zsírral gyengén kikent tepsibe és szórd meg sóval, borssal a húsokat.
  • A mézet, az olajat, a mustárt és a zúzott fokhagymát keverd alaposan össze és kent meg a páccal a tepsiben fekvő oldalasdarabok mindkét oldalát. Ha teheted tedd néhány órára a hűtőbe a bepácolt oldalast, hogy az ízeket legyen ideje jobban átvenni.
  • 200 fokos sütőben alufólia alatt kb. 1 órán át süsd a húsokat, majd vedd le a fóliát és tovvábbi 30 percig süsd, hogy szépen megpiruljanak az oldalasdarabok. Közben forgasd meg, hogy mindkét oldala aranybarnára tudjon sülni és néha locsold meg a tepsiben lécő zsíros páclével.
  • Gluténmentes köretötletek: zsályás polentegaluska, áfonyás rizs, bajor krumplisaláta, burgonyapüré, hagymás tört krumpli.

Jó étvágyat!

További gluténmentes húsos receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük