Végy egy darab sertéscombot, néhány egészséges kerti zöldséget és készíts egy finom, zamatos, rostokban is gazdag ételt, ami ráadásul laktóz- és gluténmentes. Zöldségraguban párolt sertéscomb.
Zöldségraguban párolt sertéscomb hozzávalói:
- 1 kg sertéscomb
- 5 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb karalábé
- 1 db lilahagyma
- 2 db zöldpaprika
- 5 db közepes paradicsom
- néhány evőkanál zsiradék
- 1 dl félédes fehérbor
- só
- bors
Zöldségraguban párolt sertéscomb elkészítése:
- A sertéscombot szeleteld fel, klopfold ki, sózd és borsozd, majd tedd félre.
- A zöldségeket mosd meg, hámozd meg és aprítsd fel.
- Ha van kuktád, abban is elkészítheted az ételt. A zsiradékot olvaszd meg és kissé pirítsd meg rajta a lilahagymát. Ha a hagymadarabok szélei már barnulnak add hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a felkockázott karalábét és paradicsomot, a felszeletelt paprikát. Az egészet keverd jól össze, önts rá 2 dl vizet, az 1 dl fehérbort és tedd bele a befűszerezett sertéscomb szeleteket.
- Fedő alatt kezd el főzni, ha már rotyog vedd vissza a hőt takarékra. Kuktában jelentősen rövidebb idő alatt elkészíthető az étel. Ha a húsdarabok megpuhultak szedd ki őket a zöldséges raguból. A ragut turmixold össze.
- Tálaláskor merd a zöldségragut a húsra vagy a hús alá. Köretként jól passzol hozzá bármilyen rizsköret, főtt quinoa, különböző burgonyaköretek.