sertéscomb receptek, zöldségraguban párolt sertéscomb

Végy egy darab sertéscombot, néhány egészséges kerti zöldséget és készíts egy finom, zamatos, rostokban is gazdag ételt, ami ráadásul laktóz- és gluténmentes. Zöldségraguban párolt sertéscomb.

Zöldségraguban párolt sertéscomb hozzávalói:

Zöldségraguban párolt sertéscomb elkészítése:

  • A sertéscombot szeleteld fel, klopfold ki, sózd és borsozd, majd tedd félre.
  • A zöldségeket mosd meg, hámozd meg és aprítsd fel.
  • Ha van kuktád, abban is elkészítheted az ételt. A zsiradékot olvaszd meg és kissé pirítsd meg rajta a lilahagymát. Ha a hagymadarabok szélei már barnulnak add hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a felkockázott karalábét és paradicsomot, a felszeletelt paprikát. Az egészet keverd jól össze, önts rá 2 dl vizet, az 1 dl fehérbort és tedd bele a befűszerezett sertéscomb szeleteket.
  • Fedő alatt kezd el főzni, ha már rotyog vedd vissza a hőt takarékra. Kuktában jelentősen rövidebb idő alatt elkészíthető az étel. Ha a húsdarabok megpuhultak szedd ki őket a zöldséges raguból. A ragut turmixold össze.
  • Tálaláskor merd a zöldségragut a húsra vagy a hús alá. Köretként jól passzol hozzá bármilyen rizsköret, főtt quinoa, különböző burgonyaköretek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük