burgonyagombóc, gluténmentes receptek

Petrezselymes burgonyagombóc rizsliszttel

Petrezselymes burgonyagombóc rizsliszttel hozzávalói:

Petrezselymes burgonyagombóc elkészítése:

  • Mosd meg a burgonyát és sós vízben héjában főzd meg. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet és hagyd langyosra hűlni. Ha kihűlt hámozd meg és törd át egy nagy tálba, majd hagyd, hogy kigőzölődjön.
  • Egy lábasban zsíron melegítsd át a petrezselyem zöldet.
  • A kihűlt, áttört burgonyához add hozzá a rizslisztet, annyit, hogy könnyen kezelhető, jól formázható masszát kapj. Sózd meg ízlés szerint. Készíts ping-pong labda nagyságú gombócokat és forró vízben főzd meg őket.
  • Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére még 1-2 percig főzd. Vedd ki szűrőkanállal és a petrezselymes zsírban forgasd meg.
  • Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük