Nincs kedved a csirkemell csontozásával pepecselni? Semmi gond készítsd el egyben! Csak néhány alapanyag és készülhet a csontos csirkemell sütve.
Csontos csirkemell sütve hozzávalói:
- 2 db csontos csirkemell
- 3-4 evőkanál étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 dl fehérbor
- víz
Csontos sült csirkemell elkészítése:
- Keverd össze egy kis tálban az olajat, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát.
- Tedd a csontos csirkemelleket egy tepsibe és mindkét oldalukat kend be a fűszeres olajjal. Kenj belőle a bőr alá is.
- Dobd a csirkemellek mellé a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát is, majd öntsd rá az 1 dl fehérbort és 1 dl vizet.
- Takard be a tepsit alufóliával és 160 fokra előmelegített sütőben süsd 1 órán át, majd vedd le a fóliát és tekerd fel a hőfokot 190 fokra és így süsd tovább a csirkemelleket. A húsos fele legyen felül és időnként locsold meg a szaftjával.
- Ha a bőr megpirult a csontos csirkemell elkészült.
- Tálalhatod főtt quinoával, gluténmentes franciasalátával, sült cukkinicsíkokkal stb.