Hagymás tört krumpli: egyszerű, de nagyszerű köret, mely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Csupán néhány alapanyag kell az elkészítéséhez.
Hagymás tört krumpli hozzávalói:
- kb. 1 kg burgonya
- 4-5 evőkanál zsír
- 1 db vöröshagyma vagy lilahagyma
- só
- őrölt bors
- opcionális: pirospaprika
Hagymás tört burgonya elkészítése:
- A főzni való krumplit hámozd meg, mosd meg, kockázd fel és főzd meg. Ez kb.10-12 perc.
- Serpenyőben olvaszd meg a zsír és add hozzá az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon süsd addig, míg pírulni kezd.
- Ha a krumpli megfőtt öntsd le róla a vízet és tedd a krumplikockákat a hagymás zsírba. Kezd el átsütni, időnként rázd meg, forgasd át.
- Ízlés szerint sózd, borsozd. Ha megy az ételhez a pirospaprika íze, azzal is fűszerezheted.
Jó étvágyat!