gluténmentes köret, polenta recept, gluténmentes receptek

Hazánkban ismert még puliszka, kukoricagánica, kukoricamálé, ganca, keményebb sült változata a görhe, és újabban, ahogy az olaszok és az angolok nevezik polenta néven. Most egy kicsit módosított formában: zsályás polentagaluska.

Zsályás polentagaluska hozzávalói:

Zsályás polentagaluska elkészítése:

  • Forrald fel a tejet a vajjal, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a zsályával.
  • Folyamatos kevergetés mellett, kis lángon add hozzá a kukoricadarát is és kevergetve főzd kb. 15 percig.
  • Ha friss zsályát használtál vedd ki.
  • Add hozzá a 2 tojássárgáját és a reszelt parmezán felét.
  • Öntsd át a masszát egy másik tálba, hogy könnyebben hűljön.
  • Egy tepsit zsírozz ki és a kissé meghűlt, megszilárdult puliszka tésztából kanál segítségével szaggasd nagyobb galuskákat és rakd sorba a kizsírozott tepsibe.
  • A polentagaluskák tetejét szórd meg a maradék reszelt parmezánnal és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süsd meg őket.
  • A polentagaluska kiváló köret húsételekhez. Néhány gluténmentes húsétel ötlet: szarvastokány erdei gombákkal, gluténmentes gombapörkölt, borban párolt sült oldalas, paradicsomos borjúragu, borsos tokány, borjúpaprikás.

Jó étvágyat!

További gluténmentes köret receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük