Ennél valami különlegesebb köretet, mert már unod a megszokott párolt rizs, krumplipüré, kifőtt tészta kombót? Dobd fel a rizsköretet némi aszalt gyümölccsel! Próbáld ki azt az áfonyás rizs köretet!
Aszalt áfonyás rizs hozzávalói:
- zsiradék
- 2,5 dl rizs
- 5 dl víz
- 30 g aszalt vörösáfonya
- só
Aszalt áfonyás rizsköret elkészítése:
- A rizst kevés zsíradékon közepes lángon néhány perc alatt pirítsd halványbarnára, majd öntsd fel a vízzel.
- Sózd meg, add hozzá az aszalt áfonyát.
- Fedő alatt takarékon párold addig, amíg a rizs a vízet majdnem teljesen magába szívja és megpuhul.
- Ha már csak egy kevés víz van a rizs alatt zárd el a gázt és hagyd, hogy fedő alatt teljesen felvegye a rizs a nedvességet.
- Az áfonyás főtt rizs kiváló köret sült húsokhoz pl. borban párolt sült kacsacomb, borban párolt sült oldalas, rozmaringos-fokhagymás sült kacsamell, zabpelyhes gluténmentes fasírt.