csülkös babgulyás, húsvéti csülök maradék felhasználása

Csülkös babgulyás gluténmentes csipetkével

Csülkös babgulyás gluténmentes csipetkével hozzávalói:

Csülkös babgulyás gluténmentes csipetkével elkészítése:

  • Vágd fel a csülök bőrös-zsíros részét kockákra és kevés zsíron kezd el kisütni belőle a mardék zsírt, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és dinszteld meg.
  • Ha a vöröshagyma üvegesre sült add hozzá a darabokra vágott csülökhús darabokat, a piros fűszerpaprikát és öntsd fel kb. 1-1,2 l vízzel.
  • A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a burgonyát és a zöldpaprikát pucold meg és karikázd, kockázd fel és tedd a gulyásba.
  • Add hozzá a babot, a fokhagymát, a babérlevelet, borsot, a petrezselyemzöldet és ízlés szerint sózd.
  • Kevés rizslisztet keverj össze annyi gulyásleves főzőlével, amennyit felvesz és könnyen formázható tésztát ad. Kicsit hagyd állnia tésztát, majd formázz belőle apró csipektéket, amit szórj meg egy kiskanálnyi rizsliszttel, hogy ne tapadjanak össze, amíg bele nem teszed a gulyáslevesbe.
  • Ha a bab és a többi zöldség már kezd puhulni add hozzá a gulyáshoz a csipetkét is. Mivel rizsliszttel készült, nem fog feljönni a leves tetejére ha megfőtt.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük