Kipróbálnál valami új receptet amihez szűzpecsenye kell? Vegyél egy üveg olívabogyót és próbáld ki ezt: szűztekercsek olívabogyóval.
Szűztekercsek olívabogyóval hozzávalói:
- 1 db szűzpecsenye
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- magozott olívabogyó (zöld vagy fekete, mindegy)
- 1 db alma
- olívaolaj
Olívabogyós szűztekercsek elkésztése:
- A szűzpecsenyét vágd hosszában vékony szeletekre, ha nagy a húsdarab, akkor a szeleteket hosszában még vágd el két darab keskeny csíkra. Sózd és borsozd mindkét oldalát a húsoknak.
- Az almát pucold meg, távolítsd el a magházát és kockázd fel.
- Minden szűzpecsenye csíkot tekerj fel úgy, hogy a közepébe tegyél egy darab olívabogyót, majd tűzd a hústekercseket saslikpálcára. A pálcák elejére, végére és a tekercsek közé tűzz 1-1 almakockát.
- Kend be olívaolajjal a tekercseket, önts alá kevés vizet és serpenyőben közepes tűzön letakarva párold 15 percig, majd vedd le a takarást és a tekercsek mindkét oldalát pirítsd meg.
- Számos gluténmentes köret jól társítható a szűztekercsekhez.
Jó étvágyat!