sült sertésszűz, szűzpecsenye recept

Szűztekercsek olívabogyóval

Szűztekercsek olívabogyóval

Olívabogyós szűztekercsek hozzávalói:

Olívabogyós szűztekercsek elkésztése:

  • A szűzpecsenyát vágd hosszában vékony szeletekre, ha nagy a húsdarab, akkor a szeleteket hosszában még vágd el két darab keskeny csíkra. Sózd és borsozd mindkét oldalát a húsoknak.
  • Az almát pucold meg, távolítsd el a magházát és kockázd fel.
  • Minden szűzpecsenyecsíkot tekerj fel úgy, hogy a közepébe tegyél egy darab olívabogyót, majd tűzz a hústekercseket saslikpálcára. A pálcák elejére, végére és a tekercsek közé tűzz 1-1 almakockát.
  • Kend be olajjal a tekercseket, önst alá kevés vízet és serpenyőben közepes tűzön letakarva párold 15 percig, majd vedd le a takarást és a tekercsek mindkét oldalát pirítsd meg.
  • Számos gluténmentes köret jól társítható a szűztekercsekhez.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük