Nem csak ínycsiklandozóan hangzik, az is ez az egyszerűen és egész gyorsan elkészíthető rozmaringos-fokhagymás sült kacsamell. Készítsd el minél előbb!
Rozmaringos-fokhagymás sült kacsamell hozzávalói:
- 1 db egész csontos kacsamell vagy 2 db kacsamellfilé
- 2 evőkanál kacsazsír
- 1 evőkanálnyi rozmaring
- 3-5 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlé szerint
Rozmaringos-fokhagymás kacsamell elkészítése:
- A kacsamellfilét (vagy csontos kacsamellett) tedd serpenyőbe 2 evőkanál kacsazsírral és minden oldalát 2-3 perc alatt pirítsd le.
- Vedd ki tálra és sózd, borsozd minden oldalát a húsdaraboknak, majd zúzott fokhagymával dörzsöld át és szórd meg a rozmaringgal.
- Az egészet tedd sütőzacskóba és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsül.
- A sült kacsához jól illik a párolt lilakáposzta, az almachutney.