krumplipüré, burgonyapüré, gluténmentes köret

Burgonyapüré

A burgonyapüré egy méltán népszerű, finom, laktató és könnyűszerrel elkészíthető gluténmentes köret, ami számos főétel mellé tálalható.

Burgonyapüré hozzávalói:

Burgonyapüré elkészítése:

  • A burgonyát pucold meg, kockázd fel és főzd meg sós vízben.
  • Ha a krumpli megfelelően puha vedd le a tűzről, öntsd le róla a főzővizet és krumplinyomóval alaposan törd össze. Ha szeretnél nagyon homogén krumplipürét, akkor apró lyukú szűrőn is törd át.
  • A tejet forrósítsd meg és a vajjal együtt keverd hozzá az áttört krumplihoz. Sózd meg ízlés szerint és add hozzá 1-2 csipet szerecsendiót.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük