Hagyományos sertéspörkölt recept: gyorsan elkészíthető, finom, laktató és gluténmentes. Számos gluténmentes körettel tálalható.
Sertéspörkölt hozzávalói:
- 1 kg sertéscomb vagy sertéslapocka
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- őrölt pirospaprika
- zsiradék
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- só
- kömény
- víz
Sertéspörkölt elkészítése:
- A zsiradékot olvaszd meg és tedd bele a kockára vágott vöröshagymát és kezd el fonnyasztani.
- Ha már a vöröshagyma kezd szétfőni add hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot és párold őket együtt.
- Pár perc után vedd vissza a hőt, hogy ne égjen meg a pirospaprika és keverd bele a piros fűszerpaprikát is.
- Add hozzá a felkockázott sertéshúst, a köményt és a fokhagymát. Önts rá evés vizet.
- Fedő alatt főzd majdnem puhára a húst, majd vedd le a fedőt és főzd el a felesleges vizet, hogy sűrű szaftja legyen a pörköltnek.
- Tálalhatod rizzsel, barna rizzsel, gluténmentes galuskával, egyszerű quinoa körettel, burgonyagombóccal stb.