gluténmentes leves, krumplileves, burgonyaleves

Tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves

Ez a gluténmentes tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves jó bevezetője lehet egy laza hétköznapi ebédnek és egy hétvégi kiadós lakomának egyaránt.

Tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves hozzávalói:


Tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves elkészítése:

  • Pucold meg és aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd kevés zsiradékon kezd el dinsztelni.
  • Pucold meg és kockázd fel centisre a burgonyát és add hozzá a hagymákhoz.
  • Tisztítsd meg és karikázd fel a sárgarépát is és add hozzá és együtt párold őket.
  • Húzd le a főzőedényt a tűzről és add hozzá a pirospaprikát és önts hozzá kb. 1 liter vizet.
  • Add hozzá a babérlevelet, sózd és borsozd ízlés szerint.
  • Ha felforr a leves, vedd takarékra és főzd tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • A rizslisztet keverd el néhány kanál levessel és a tejföllel és habard be vele a levest.
  • Szórd meg tárkonnyal és add hozzá a tárkonyecetet.

További burgonyával készült gluténmentes ételek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük