Ez a gluténmentes tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves jó bevezetője lehet egy laza hétköznapi ebédnek és egy hétvégi kiadós lakomának egyaránt.
Tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves hozzávalói:
- kb. 1 kg burgonya
- 3 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- friss vagy szárított tárkony
- 1-2 ek. tárkonyecet
- 3 db babérlevél
- csipet őrölt pirospaprika
- 3 dl tejföl
- 2 ek. rizsliszt
- zsiradék
- só
- bors
Tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves elkészítése:
- Pucold meg és aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd kevés zsiradékon kezd el dinsztelni.
- Pucold meg és kockázd fel centisre a burgonyát és add hozzá a hagymákhoz.
- Tisztítsd meg és karikázd fel a sárgarépát is és add hozzá és együtt párold őket.
- Húzd le a főzőedényt a tűzről és add hozzá a pirospaprikát és önts hozzá kb. 1 liter vizet.
- Add hozzá a babérlevelet, sózd és borsozd ízlés szerint.
- Ha felforr a leves, vedd takarékra és főzd tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- A rizslisztet keverd el néhány kanál levessel és a tejföllel és habard be vele a levest.
- Szórd meg tárkonnyal és add hozzá a tárkonyecetet.