Unod már a megszokott bazsalikomos pestos? Tedd változatossá tésztaételeidet, piritósaidat. A megoldás: pestovariációk: olívabogyós, aszalt paradicsomos és rukkolás.
Olívabogyós pestó
Olívabogyós pestó hozzávalói:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 7 dkg magozott fekete olívabogyó
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 ek. citromlé
- só
- bors
Olívabogyós pestó elkészítése:
- Dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát 1 evőkanál olívaolajon.
- Dobd bele au olívabogyót, a bazsalikomot és botmixerrel pürésítsd össze.
- Végül citromlével, sóval és borssal ízesítsd.
Aszalt paradicsomos pestó
Aszalt paradicsomos pestó hozzávalói:
- 15 dkg olajos aszalt paradicsom
- 5 dkg zöld magozott olívabogyó
- 5 ek. olívaolaj
- csipet chili
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. szárított oregánó
Aszalt paradicsomos pestó elkészítése:
- Pürésítsd az aszalt paradicsomot és az olívabogyót.
- Az olívaolajon párold meg a chilit, a zúzott fokhagymát és az oregánót. Kb. 10 percig süsd, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
- Végül keverd össze a pürésített aszalt paradicsomos, olívabogyós masszát a fűszerekkel.
Rukkolás pestó
Rukkolás pestó hozzáávalói:
Rukkolás pestó elkészítése:
- A rukkolát aprítsd fel, a diót és a fokhagymát vágd össze.
- A rukkolát, a diót, a fokhagymát, az olívaolajat és a lereszelt parmezánt pürésítsd és végül sóval, borssal fűszerezd.