Egészben sült bőrös kacsamell? Lehet, hogy bonyolultnak hangzik, de elkészítése egyszerű és gyors. Csak kacsamellfilére és néhány fűszerre van szükséged.
Sült kacsamell hozzávalói:
- 2 db bőrös kacsamellfilé
- 4 evőkanál mustár
- só ízlés szerint
- 4 teáskanál majoranna
- 4 teáskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál gyömbér
- fél kávéskanál fahéj
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl vörösbor
Sült kacsamell elkészítése:
- A kacsamellek bőrös felét éles késsel kockázd be. Tedd a húsokat a bőrös oldalukkal száraz serpenyőbe és kb. 3 percig süsd őket, majd fordítsd meg és süsd a húsos oldalukat is. Ezek után tedd ki egy tálra őket.
- Sózd meg a húsdarabokat.
- Egy tálkában keverd össze a mustárt, a majorannát, a kakukkfúvet, a gyömbért és a fahéjjat, majd kend be a szósszal egyenletesen a kacsamellfilék mindkét oldalát.
- Tedd sütőzacskóba a húsokat és dobd be mellé a 6-8 cikkre vágott vöröshagymát és öntsd mellé a vörösbort.
- Zárd le a sűtőzacskót és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt átsülnek a kacsamellek.
- Tálald párolt lila káposztával és hagymás tört krumlpival.
Jó étvágyat!