kacsamell recept, sült kacsamel,, kacsamell egészben

Sült kacsamell

Egészben sült bőrös kacsamell? Lehet, hogy bonyolultnak hangzik, de elkészítése egyszerű és gyors. Csak kacsamellfilére és néhány fűszerre van szükséged.

Sült kacsamell hozzávalói:

Sült kacsamell elkészítése:

  • A kacsamellek bőrös felét éles késsel kockázd be. Tedd a húsokat a bőrös oldalukkal száraz serpenyőbe és kb. 3 percig süsd őket, majd fordítsd meg és süsd a húsos oldalukat is. Ezek után tedd ki egy tálra őket.
  • Sózd meg a húsdarabokat.
  • Egy tálkában keverd össze a mustárt, a majorannát, a kakukkfúvet, a gyömbért és a fahéjjat, majd kend be a szósszal egyenletesen a kacsamellfilék mindkét oldalát.
  • Tedd sütőzacskóba a húsokat és dobd be mellé a 6-8 cikkre vágott vöröshagymát és öntsd mellé a vörösbort.
  • Zárd le a sűtőzacskót és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt átsülnek a kacsamellek.
  • Tálald párolt lila káposztával és hagymás tört krumlpival.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük