Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom és tele van ízekkel. Teheted – eheted sokféle köret mellé: bármilyen rizsköret, főtt quinoa, gluténmentes kifőtt tészta, de akár gluténmentes burgonyagombóc és krokett mellé is. Ráadásul gluténmentes. Mézes mustáros csirkemell ragu egyszerűen.
Mézes – mustáros csirkemell ragu hozzávalói:
- 1 pár kicsontozott csirkemell
- étolaj
- só
- bors
- 3 dl főzőtejszín
- 4 evőkanál mustár
- 3 evőkanál méz
Tejszínes – mézes – mustáros csirkemell csíkok elkészítése:
- Ez a mézes mustáros csirkemell ragu nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül.
- A csirkemelleket vágd fel csíkokra.
- A serpenyőben forrósíts olajat és tedd bele a csirkemell csíkokat. Sózd, borsozd és kifehéredésig süsd őket.
- Ha a csirkemell csíkok átsültek, öntsd rá a 3 dl tejszínt, majd add hozzá a mustárt és a mézet.
- Alaposan keverd össze a tejszínes – mézes – mustáros csirkemell ragut és fedő alatt alacsony hőn kb. 5 perc főzd össze. Végül vedd le a fedőt, hogy a felesleges víztartalom távozni tudjon.
- Tálalhatod a mézes – mustáros csirkeragut bármilyen rizskörettel, kifőtt gluténmentes tésztával, főtt quinoával stb.
További gluténmentes csirkés receptek:
- Tejszínes – gombás csirkeragu
- Gombás-zöldborsós csirkeragu
- Tárkonyos gombás gluténmentes csirkeraguleves
- Brokkolis csirkemell ragu
- Omlós, szaftos sült csirkemell
- Csirkés, brokkolis, sajtos sült tészta
- Őzgerincformában sült baconos csirkemell
- Csirkebecsinált leves citrommal
- Csontos csirkemell sütve
- Sóágyon sült csirke
- Omlós, zamatos csirkecombok
- Mustáros csirkeszárnyak sörben párolva
- Són sült egész csirke