bajor krumplisaláta, gluténmentes köret

Krumplisaláta kicsit másképpen: húsleves alaplével és füstölt szalonnával. Zamatos, finom, tápláló és egyszerűen elkészíthető – bajor krumplisaláta.

Bajor krumplisaláta hozzávalói:

Bajor burgonyasaláta elkészítése:

  • A burgonyát főzd meg egészben, héjában. Ne főzd túl. Legyen jól átfőtt, de jól szelhető.
  • A szalonnát kockázd fel és az olajon kissé süsd ki a zsírját, majd add hozzá a felkockázott vöröshagymát és párold üvegesre. Se a szalonna, se a vöröshagyma ne süljön meg.
  • Add hozzá a húsleves alaplevet, az ecetet, ízlés szerint a cukrot vagy mézet, borsot és sót.
  • Ha a krumpli kellően megpuhult, öntsd le róla a vizet, hagyd kissé meghűlni. Ha langyosra hűlt a burgonya távolítsd el a héját és karikázd fel.
  • Egy nagy tábla kezd el rétegezni a felkarikázott krumplit és minden rétegre öntsd egy merőkanálnyi salátalevet. Ez addig folytasd míg el nem fogy a krumpli és a krumplisalátalé.
  • A tetejére szórj apróra vágott metélőhagymát.
  • Tálalás előtt legalább egy órát álljon a krumplisaláta. De minél többet áll, annál jobban összeérnek benne az ízek.

Jó étágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük