A petrezselymes burgonya a magyar konyha egyik legnépszerűbb körete, mely szerencsére a gluténmentes étrendbe is beilleszthető. Hazánkban számos fajta kiváló burgonya terem, így a krumplis köretek nagyszerű minőségben elkészíthetők.
Petrezselymes burgonya hozzávalói:
- 60-70 dkg burgonya
- 1 tk. só
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
Petrezselymes burgonya elkészítése:
- A burgonyát mosd meg, pucold meg és aprítsd fel kb. 2 x 2 cm-es kockákra. Sós vízben tedd fel főni és főzd puhára, de vigyázz, hogy ne főzd túl, mert akkor a későbbiekben „maszatolni” fog.
- Egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és kb. 2 perc alatt „pirítsd meg” a vajon a zöldfűszert.
- Majd add hozzá a megfőtt, felkockázott burgonyát is. Alaposan keverd össze, de vigyázz, hogy ne törjenek össze a burgonyakockák, még 1 percig pirítsd együtt a petrezselyemzöldet a burgonyával, majd vedd le a tűzről és akár tálalhatod is.
További hasznos burgonyás írások:
- Te hányféle krumplit ismersz? Más fajta burgonyát használsz főzéshez és másikat sütéshez? Megmutatjuk, hogy milyen krumplifajták vannak?
- Hány percig kell sütni, főzni a burgonyát? Egyben héjában, kockázva…
- A burgonya élettani hatásai