Zamatos, puha kacsasült ropogós bőrrel: borban párolt majoránnás sült kacsacomb. Számos gluténmentes körettel tálalható és nagyon finom!
Borban párolt majoránnás sült kacsacomb hozzávalói:
- 4 db kacsacomb
- őrölt bors
- morzsolt majoránna
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- só ízlés szerint
Borban párolt majoránnás kacsacomb elkészítése:
- A kacsacombokat fektesd egy tepsibe, szórd meg a sóval, a majoránnával és az őrölt borssal, majd dobd közéjük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymákat és a fokhagymagerezdeket, illetve öntsd a tepsibe a 2 dl száraz fehérbort.
- 180 fokos sütőben alufólia alatt párold kb. 2 órán át, majd vedd le a fóliát és süsd tovább a kacsacombokat. A zsíros fele legyen felül, néha locsold meg a boros zsírral és ha aranybarnára sült zárd el a gázt, vedd ki a combokat.
- Tálalhatod a sült kacsacombokat párolt lila káposztával, aszalt paradicsomos rizzsel, krumplipürével, hagymás tört krumplival, almachutneyval.