Borjúhátszín vörösboros pecsenyelével hozzávalói:
Néhány szelet friss borjúhátszín, hozzá egy-két alapvető alapanyag és már készülhet is a zamatos ebéd: borjúhátszín vörösboros pecsenyelével.
Hozzávalók a húshoz:
Hozzávalók a pecsenyeléhez:
- 2 szál kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb lilahagyma
- 4 db paradicsom (helyettesíthető paradicsompürével vagy paradicsomlével)
- 3.5 dl vörösbor
- 1.2 l húsleves alaplé
Borjúhátszín vörösboros pecsenyelével elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- A hátszínt szeleteld fel, sózd és borsozd be mindkét oldalát a hússzeleteknek, majd egy serpenyőben kevés zsiradékon a borjúhátszín szeletek mindkét oldalát hirtelen pirítsd meg.
- A megpirított hússzeleteket tedd át sütőbe, majd a zsiradékot is öntsd a tepsibe, illetve a húsleves 1/3-át. Fólia alatt süsd 60 percig, majd vedd le a fóliát és még 1/3 húslevest önts a tepsibe. Süsd további 20 percig.
- A tepsiben megmaradt szaftot öntsd át a serpenyőbe. Add hozzá az apróra kockázott lila hagymát, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a félbevágott paradicsomokat. Keverd jól össze, pirítsd őket együtt kb. 5 percig, majd önt fel a vörösborral és a maradék 1/3 húsleves alaplével.
- Ha a félbe vágott paradicsomok kissé megpuhultak törd össze őket és a paradicsomhéjat vedd ki a serpenyőből.
- Az egészet főzd addig, amíg kb. felére sűrűsödik, aztán passzírozd át és ismét tedd vissza a tűzre és sűrítsd be.
- Tálaláskor öntsd a pecsenyelevet a húsra.