hátszín recept, vörösboros hátszín

Borjúhátszín vörösboros pecsenyelével

Borjúhátszín vörösboros pecsenyelével hozzávalói:

Néhány szelet friss borjúhátszín, hozzá egy-két alapvető alapanyag és már készülhet is a zamatos ebéd: borjúhátszín vörösboros pecsenyelével.

Hozzávalók a húshoz:

  • kb. 1-1,2 kg borjúhátszín
  • ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • néhány evőkanál zsíradék

Hozzávalók a pecsenyeléhez:

Borjúhátszín vörösboros pecsenyelével elkészítése:

  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • A hátszínt szeleteld fel, sózd és borsozd be mindkét oldalát a hússzeleteknek, majd egy serpenyőben kevés zsiradékon a borjúhátszín szeletek mindkét oldalát hirtelen pirítsd meg.
  • A megpirított hússzeleteket tedd át sütőbe, majd a zsiradékot is öntsd a tepsibe, illetve a húsleves 1/3-át. Fólia alatt süsd 60 percig, majd vedd le a fóliát és még 1/3 húslevest önts a tepsibe. Süsd további 20 percig.
  • A tepsiben megmaradt szaftot öntsd át a serpenyőbe. Add hozzá az apróra kockázott lila hagymát, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a félbevágott paradicsomokat. Keverd jól össze, pirítsd őket együtt kb. 5 percig, majd önt fel a vörösborral és a maradék 1/3 húsleves alaplével.
  • Ha a félbe vágott paradicsomok kissé megpuhultak törd össze őket és a paradicsomhéjat vedd ki a serpenyőből.
  • Az egészet főzd addig, amíg kb. felére sűrűsödik, aztán passzírozd át és ismét tedd vissza a tűzre és sűrítsd be.
  • Tálaláskor öntsd a pecsenyelevet a húsra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük