gombás gluténmentes recept, rizottó recpt

Csibegombás rizottó

Unod már a szokásos rizses egytálételeket? Kipróbálnál valami újat? Szerezz be egy kis gombát, rizottórizst és már készülhet is a csibegombás rizottó.

Csibegombás rizottó hozzávalói:

A rizottó hozzávalói:

A gombás rész hozzávalói:

Csibegombás rizottó elkészítése:

  • A gombát pucold meg, mosd át többször jó alaposan. A hagymákat is tisztítsd meg a héjuktól, a vöröshagymát kockád fel apróra, a fokhagymát zúzd össze.
  • Egy nagyobb edényben melegítsd meg az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, amit kis lángon párolj néhány percig, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a rizottórizst. 2-3 percig állandóan kevergetve pirítsd a rizst.
  • Ha kissé megpirult a rizs a meleg alapléből adj 1 merőkanálnyit a rizshez, keverd össze és ha felszívta a nedvességet adj hozzá még egy merőkanálnyi alaplevet. Folytasd ezt addig, míg elfogy az alaplé. Ez kb. 2 perc.
  • Közben készítsd el a gombás részt. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben. Add hozzá a csibegombát, sózd, borsozd ízlés szerint. Pirítsd így pár percig, majd adj hozzá kevés friss vagy szárított majorannát és kakukkfűvet.
  • Ha a risz megpuhult és a gombás rész is megfelelő, öntsd rá a gombás részt a rizottóra, add hozzá a lereszelt parmezánt is és keverd alaposan össze. Ha szükséges sózz utánna.
  • Tálalásig tartsd letakarva.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük