Unod már a szokásos rizses egytálételeket? Kipróbálnál valami újat? Szerezz be egy kis gombát, rizottórizst és már készülhet is a csibegombás rizottó.
Csibegombás rizottó hozzávalói:
A rizottó hozzávalói:
- 200 g rizottórizs
- 650 ml húsleves alaplé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán
- 5 g vaj
- só
- őrölt bors
A gombás rész hozzávalói:
- 200 g csibegomba
- 10 g vaj
- só
- őrölt bors
- majoránna
- kakukkfű
Csibegombás rizottó elkészítése:
- A gombát pucold meg, mosd át többször jó alaposan. A hagymákat is tisztítsd meg a héjuktól, a vöröshagymát kockád fel apróra, a fokhagymát zúzd össze.
- Egy nagyobb edényben melegítsd meg az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, amit kis lángon párolj néhány percig, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a rizottórizst. 2-3 percig állandóan kevergetve pirítsd a rizst.
- Ha kissé megpirult a rizs a meleg alapléből adj 1 merőkanálnyit a rizshez, keverd össze és ha felszívta a nedvességet adj hozzá még egy merőkanálnyi alaplevet. Folytasd ezt addig, míg elfogy az alaplé. Ez kb. 2 perc.
- Közben készítsd el a gombás részt. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben. Add hozzá a csibegombát, sózd, borsozd ízlés szerint. Pirítsd így pár percig, majd adj hozzá kevés friss vagy szárított majoránnát és kakukkfüvet.
- Ha a rizs megpuhult és a gombás rész is megfelelő, öntsd rá a gombás részt a rizottóra, add hozzá a lereszelt parmezánt is és keverd alaposan össze. Ha szükséges sózz utána.
- Tálalásig tartsd letakarva.
Jó étvágyat!