Csőben sült burgonya: remek köret nem csak húsételek mellé, egyszerűen elkészíthető, finom, laktató és természetesen gluténmentes. Próbáld ki!
Gluténmentes csőben sült burgonya hozzávalói:
- 1 kg burgonya
- só
- zsiradék
- 1-2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- 150 g reszelt sajt
- 500 ml főzőtejszín
Csőben sült burgonya elkészítése:
- A burgonyákat hámozd meg, mosd meg alaposan, karikázd fel közepes vastagságú szeletekre és sós vízben főzd meg félpuhára.
- Ha a krumplik félpuhára főttek, öntsd le róla a vizet és fektesd egy zsiradékkal kikent tepsibe a burgonyakarikákat sorban és egymást félig fedve.
- A fokhagymagerezdeket pucold meg és zúzd össze.
- A sajtot reszeld le.
- Egy lábasban melegítsd meg a főzőtejszínt, keverd hozzá a zúzott fokhagymát, egy kevés sót és a kakukkfüvet.
- Amikor forrni kezdene zárd el a tűzet és add hozzá a reszelt sajtot is. Az egészet keverd át jól, hogy egynemű legyen.
- Öntsd a tejszínes-sajtos keveréket a burgonyára és 180 fokon kb. 30 perc alatt süsd meg.
- A csőben sült burgonya kiváló köret sült és főtt húsételekhez.