Krumplisaláta, ahogy a sogórok, vagyis inkább a sogórnők csinálják. Eltér a hagyományos magyar krumplisalátától, de szeretni fogod: osztrák krumplisaláta.
Osztrák krumplisaláta hozzávalói:
- 1 kg burgonya
- 0,5 l húsleveslé
- 4 db vöröshagyma
- 2 evőkanál 20 %-os ecet
- 7 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál mustár
- só ízlés szerint
- csipet bors
- 2 teáskanál kristálycukor
Osztrák krumplisaláta elkészítése:
- A krumplit főzd meg héjastul sós vízben, ha kihűlt távolítsd el a héját, vágd fel vékony karikákra és tedd bele egy tábla a krumpliszeleteket.
- A főtt krumpliszeletekre öntsd rá a húsleveslét.
- A vöröhagymát pucold meg és kockázd fel, de ne túl apróra, majd add a krumplihoz.
- Keverd össze az ecetet, az étolajat, a mustárt, a cukrot, majd öntsd a krumplira.
- Sózd és borsozd.
- Tálalsig tedd a hűtőbe. Minél több ideje van állni, annál jobban összeérnek az ízek. Fogyasztás előtt szükség esetén sózd meg.
Jó étvágyat!