gluténmentes sütemény, joghurttorta recept

Joghurttorta görög joghurtból gluténmentesen

Joghurttorta görög joghurtból gluténmentesen hozzávalói:

Joghurttorta görög joghurtból gluténmentesen elkészítése:

  • A kekszet / babapiskótát daráld le vagy zúzd össze apró morzsásra, keverd bele a felolvasztott vajat. Dolgozd össze a ragadós masszát. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, egyenletesen oszlasd el benne a vajas kekszmorzsát, egy kanál segítségével tömörítsd meg és tedd be a hűtőbe kb. 30 percre.
  • 2-3 evőkanál görög joghurtot egy kis lábasban tegyél fel melegedni, ha forrni kezd add hozzá a 20 g zselatint és keverd el benne jól, majd tedd félre hűlni.
  • A maradék görög joghurtba keverd bele a mézet, a vaníliás cukrot és a meghűlt zselatinos joghurtot.
  • Verd habbá a hulalát és óvatosan keverd bele a joghurtos masszába. Végül kanalazd a joghurtot a tortaformában megkeményedett kekszes tortaalap tetejére és tedd vissza az egészet a hűtőbe. Kb. 1-2 órára van szüksége a dermedéshez.
  • Ha a joghurtréteg megdermedt terítsd be gyümölccsel. Friss vagy konzerv gyümölcsöt is használhatsz. Mosd meg, pucold meg, magozd ki ha szükséges, cseppegtesd le róla a levet. Ha kell darabold, szeleteld és egyenletesen oszlasd, fektsd el a joghurttorta tetején.
  • Készíts tortazselét a tetejére. Ha befőttel dolgoztál, akár fel is használhatod a befőtt levét a tortazselé elkészítéséhez. Szűrd le, hogy ne ússzanak benne gyümölcs és fűszerdarabok és azzal keverd el a tortazselét. Valószínűleg cukorra már nem is lesz szükséged. A tortazselét a zacskón lévő utasítás szerint keverd, forrald, majd hagyd hűlni.
  • Ha a tortazselé kezd langyosra hűlni, óvatosan kanalazd rá a gyümölcsrétegre. Vigyázz, hogy mindig a gyümölcsre follyon, mert ha a joghurtra megy, a megdermedt joghurtot kissé megbontja és foltos lesz tőle a zselés réteg.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük