tárkonyos raguleves, csirkeraguleves gombával

Tárkonyos gombás gluténmentes csirkeraguleves

Készíts egy kiadós és zamatos levest, amit gluténérzékenyek is elfogyaszthatnak! Tárkonyos gombás gluténmentes csirkeraguleves.

Tárkonyos gombás gluténmentes csirkeraguleves hozzávalói:

Tárkonyos gombás csirkeraguleves elkészítése:

  • A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret pucold meg és karikázd fel.
  • A vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteld meg.
  • Ha a vöröshagyma már kissé megdinsztelődött, add hozzá a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd önts rá 1 – 2 dl vizet. Fedő alatt néhány percig párold a zöldségeket.
  • A csirkemellet mosd meg, vágd csíkokra és add hozzá a párolódó zöldségekhez, ha kezd fehéredni a hús sózd és borsozd.
  • Add hozzá a felszeletelt gombát, öntsd fel vízzel és szórd meg tárkonnyal.
  • Keverd össze a rizslisztet a tejföllel és ha a csirkehús kezd puhulni keverd bele a levesbe. Forrald össze az egészet és ha szükséges sózz utána.
  • Ha a leves langyosra hűlt keverj el benne 1 kk. mézet.

További gluténmentes levesek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük