Készíts egy kiadós és zamatos levest, amit gluténérzékenyek is elfogyaszthatnak! Tárkonyos gombás gluténmentes csirkeraguleves.
Tárkonyos gombás gluténmentes csirkeraguleves hozzávalói:
- zsiradék
- 1 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db csirkemell
- 25 dkg szeletelt gomba
- só
- bors
- tárkony
- 1 kis pohár tejföl
- 2 ek. rizsliszt
- 1 kk. méz
Tárkonyos gombás csirkeraguleves elkészítése:
- A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret pucold meg és karikázd fel.
- A vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteld meg.
- Ha a vöröshagyma már kissé megdinsztelődött, add hozzá a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd önts rá 1 – 2 dl vizet. Fedő alatt néhány percig párold a zöldségeket.
- A csirkemellet mosd meg, vágd csíkokra és add hozzá a párolódó zöldségekhez, ha kezd fehéredni a hús sózd és borsozd.
- Add hozzá a felszeletelt gombát, öntsd fel vízzel és szórd meg tárkonnyal.
- Keverd össze a rizslisztet a tejföllel és ha a csirkehús kezd puhulni keverd bele a levesbe. Forrald össze az egészet és ha szükséges sózz utána.
- Ha a leves langyosra hűlt keverj el benne 1 kk. mézet.
További gluténmentes levesek receptjei:
- Csibegombaleves gluténmentes csipetkével
- Erdei gombás gesztenyekrémleves gluténmentesen
- Gombaleves poréhagymával
- Burgonyás gombaleves húsgombóccal
- Tejszínes gombakrémleves
- Gluténmentes tejszínes fokhagymaleves
- Zellerkrémleves almával gluténmentesen
- Gluténmentes tejszínes zellerkrémleves
- Tejfölös vargányaleves burgonyával