Készítheted sűrűre, közepesen sűrűre vagy egészen folyósra. Egy biztos zamatos lesz: gluténmentes tejszínes fokhagymaleves.
Gluténmentes tejszínes fokhagymaleves hozzávalói:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 fej fokhagyma
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2-3 evőkanál rizsliszt
- kb. 1 liter húsleves alaplé
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
Tejszínes fokhagymaleves rizsliszttel elkészítése:
- A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, a vöröshagymát vágd fel apró kockákra, a fokhagymagerezdeket pedig vágd fel nagyobb darabokra.
- Kevés olajon dinszteld meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd szórd meg a rizsliszttel, jól keverd össze az egészet és öntsd fel a húsleves alaplével.
- Sózd és borsozd a levest, majd főzd kb. 30 percig, míg a hagymák puhává főnek, aztán turmixold össze egyneművé.
- Tedd vissza a tűzre és ha forrni kezd keverd bele a tejszínt, majd ha újra forrni kezd vedd le a tűzről.
- Tálalhatod reszelt sajttal, pirított gluténmentes zsemlekockákkal, gm krutonnal.