Csibegomba, mezei szegfűgomba vagy tyúkgomba. Mindegy is, hogy Ti hogy hívjátok, az egészen biztos, hogy sokféleképpen felhasználható. Ajánlatunk: csibegombaleves csipetkével gluténmentesen.
Gluténmentes csibegombaleves csipetkével hozzávalói:
Gombaleves hozzávalói:
- 1 db vöröshagyma
- 3 dkg zsíradék
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg csibegomba (fagyasztott is lehet), de helyettesíthető más gombával is
- 1 l húsleves alaplé
- őrölt fehér bors
- só
- 1 dl tejföl
- 1 ek. rizsliszt
- petrezselyemzöld
Gluténmentes csipetke hozzávalói:
- 2-3 ek. rizsliszt
- 1 tojás
- só
Csibegombaleves csipetkével gluténmentesen elkészítése:
- A vöröshagymát pucold meg és kockázd apróra, majd a zsiradékon kezd el fonnyasztani, néhány perc után adj hozzá 1 dl vizet és párold 5 percig.
- Ha a vöröshagyma kellően puha, add hozzá a csibegombát, néhány percig párold őket együtt, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és a húsleves alaplevet.
- A tejfölt keverd el csomómentesen a rizsliszttel és ha a leves forrni kezd öntsd hozzá és jól keverd el benne.
- A csipetkéhez dolgozz össze egy tojást kevés sóval és 2-3 evőkanál rizsliszttel, hogy jól formázható tésztát kapj. Formázz apró csipetkéket a tésztából.
- Miután behabartad a levest a csipetkéket is hozzáadhatod. Ha a leves kissé besűrűsödött és a csipetkék átfőttek a leves elkészült.
- Tálaláskor szórd meg petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!