Gombaleves póréhagymával

Gombaleves póréhagymával hozzávalói:

  • 1 db póréhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 250 g gomba
  • 40 g vaj
  • 1-2 db babérlevél
  • bors
  • petrezselyem

Gombaleves póréhagymával elkészítése:

  • Tisztítsd, karikázd fel  és bontsd gyűrűire a póréhagymát.
  • A sárgarépát hámozd meg karikázd fel.
  • A gombafejeket tisztítsd meg és szeleted fel.
  • Egy lábasban forrósítsd fel a vajat és fonnyaszd meg rajta a póréhagymát. Add hozzá a répa- és gombaszeleteket és pirítsd együtt néhány percig.
  • Majd öntsd fel 1,5 l vízzel, add hozzá a babérleveleket, sózd és borsozd.
  • Közepes lángon, lefedve főzd 30-40 percig. Ha szükséges még ízesítsd.
  • Tálalás előtt szórj a bele apróra vágott petrezselyemzöldet. Tejföllel is tálalhatod.

Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.