Gombaleves póréhagymával hozzávalói:
- 1 db póréhagyma
- 2 db sárgarépa
- 250 g gomba
- 40 g vaj
- 1-2 db babérlevél
- só
- bors
- petrezselyem
Gombaleves póréhagymával elkészítése:
- Tisztítsd, karikázd fel és bontsd gyűrűire a póréhagymát.
- A sárgarépát hámozd meg karikázd fel.
- A gombafejeket tisztítsd meg és szeleted fel.
- Egy lábasban forrósítsd fel a vajat és fonnyaszd meg rajta a póréhagymát. Add hozzá a répa- és gombaszeleteket és pirítsd együtt néhány percig.
- Majd öntsd fel 1,5 l vízzel, add hozzá a babérleveleket, sózd és borsozd.
- Közepes lángon, lefedve főzd 30-40 percig. Ha szükséges még ízesítsd.
- Tálalás előtt szórj a bele apróra vágott petrezselyemzöldet. Tejföllel is tálalhatod.
Jó étvágyat!