Van egy kis húslevesed, némi gombád és gesztenyéd? Próbáld ki ezt: zamatos erdei gombás gesztenyekrémleves gluténmentesen.
Erdei gombás gesztenyekrémleves gluténmentesen hozzávalói:
- 1 marék szárított erdei gomba (vargánya, galambica, rókagomba)
- 5 dl húsleves
- 25 dkg natúr gesztenyepüré vagy 50 dkg gesztenye
- 1 nagyobb burgonya
- 2-3 dl főzőtejszín
- bors
- petrezselyem
- kakukkfű
- őrölt szerecsendió
- gesztenyeméz
- opcionális: 10 dkg füstőlt sonka
Erdei gombás gesztenyekrémleves elkészítése:
- Ázatsd be a szárított gombát 15 percre langyos vízbe.
- A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
- Ha a gomba megszívta magát vedd ki a vízből és tedd bele a húslevesbe, a felkockázott krumplival és a gesztenyepürével együtt.
- Főzd össze az alapanyagokat kb. 15 perc alatt. Ha a krumpli puha, turmixold össze az egészet egyneművé.
- Keverd bele a tejszínt, a petrezselymet, a kakukkfűvet, a szerecsendiót. Ízlés szerint sózd, borsozd.
- Ha langyosra hűlt keverd bele a gesztenyemézet. Ha a langyos levesbe teszed a mézet, nem mennek tönkre benne a hasznos enzimek és ki tudja fejteni gyógyhatásait.
- Tálalhatod füstőlt sonkával. A füstőlt sonkát apró kockákra vágd fel és rövid idő alatt vajon pírítsd meg.
Isteni finom leves! Ajánlom mindenkinek.