gesztenyeleves, gesztenyekrémleves, gluténmentes leves

Erdei gombás gesztenyekrémleves gluténmentesen

Van egy kis húslevesed, némi gombád és gesztenyéd? Próbáld ki ezt: zamatos erdei gombás gesztenyekrémleves gluténmentesen.

Erdei gombás gesztenyekrémleves gluténmentesen hozzávalói:

Erdei gombás gesztenyekrémleves elkészítése:

  • Ázatsd be a szárított gombát 15 percre langyos vízbe.
  • A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
  • Ha a gomba megszívta magát vedd ki a vízből és tedd bele a húslevesbe, a felkockázott krumplival és a gesztenyepürével együtt.
  • Főzd össze az alapanyagokat kb. 15 perc alatt. Ha a krumpli puha, turmixold össze az egészet egyneművé.
  • Keverd bele a tejszínt, a petrezselymet, a kakukkfűvet, a szerecsendiót. Ízlés szerint sózd, borsozd.
  • Ha langyosra hűlt keverd bele a gesztenyemézet. Ha a langyos levesbe teszed a mézet, nem mennek tönkre benne a hasznos enzimek és ki tudja fejteni gyógyhatásait.
  • Tálalhatod füstőlt sonkával. A füstőlt sonkát apró kockákra vágd fel és rövid idő alatt vajon pírítsd meg.

További gluténmentes gombás ételek receptjei a honlapon:

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük