gluténmentes ételek, finom levesek, gombaleves

Burgonyás gombaleves húsgombóccal

Burgonyás gombaleves húsgombóccal hozzávalói:

  • 20 dkg szeletelt gomba
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg darált hús
  • friss vagy szárított kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  •  1 dl száraz fehérbor
  • 8 dl zöldség alaplé
  • olaj
  • bors

Burgonyás húsgombócos gombaleves elkészítése:

  • A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
  • A fokhagymát pucold meg és várd apróra.
  • Egy fazékban dinszteld meg a vajon a burgonyát a fokhagymával.
  • 5 perc elteltével add hozzá a felszeletelt gombát is és öntsd rá a bort és a zöldség alaplevet. Főzd az egészet addig, míg a burgonyakockák meg nem puhulnak.
  • Ha megfőtt add hozzá a kakukkfűvet, sózd és borsozd ízlés szerint.
  • A darált húst sóval és borssal ízesítsd és gyúrj a húsos masszából pici gombócokat. A gombócokat forró olajon süsd át 8-10 perc alatt és tálalás előtt tedd őket a levesbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.