Burgonyás gombaleves húsgombóccal hozzávalói:
- 20 dkg szeletelt gomba
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg darált hús
- friss vagy szárított kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 8 dl zöldség alaplé
- olaj
- só
- bors
Burgonyás húsgombócos gombaleves elkészítése:
- A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
- A fokhagymát pucold meg és várd apróra.
- Egy fazékban dinszteld meg a vajon a burgonyát a fokhagymával.
- 5 perc elteltével add hozzá a felszeletelt gombát is és öntsd rá a bort és a zöldség alaplevet. Főzd az egészet addig, míg a burgonyakockák meg nem puhulnak.
- Ha megfőtt add hozzá a kakukkfűvet, sózd és borsozd ízlés szerint.
- A darált húst sóval és borssal ízesítsd és gyúrj a húsos masszából pici gombócokat. A gombócokat forró olajon süsd át 8-10 perc alatt és tálalás előtt tedd őket a levesbe.