gombakrémleves, krémleves gluténmentes

Tejszínes gombakrémleves

Tejszínes gombakrémleves

Tejszínes gombakrémleves hozzávalói:

  • 2 evőkanál zsiradék
  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 liter húsleves alaplé (akár leveskockából is)
  • bors
  • petrezselyemzöld

Tejszínes gombakrémleves elkészítése:

  • Az apróra vágott hagymát párold üvegesre a zsiradékon.
  • Add hozzá a felszeletelt gombát, sózd meg és párold fedő alatt.
  • Hitsd meg a liszttel, vigyázz, hogy csomómentes legyen és öntsd rá a főzőtejszínt.
  • Turmixold össze a gombás tejszínes alapot.
  • Add hozzá a húsleves alaplevet, majd főzd addig míg el nem kezd sűrűsödni. Ha elérte a krémleves állagot ízlés szerint sózz utánna, borsozd és tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemzölddel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük