gombakrémleves, krémleves gluténmentes

Készítheted termesztett vagy vadon termő gombából. Egy kis tejszín és egy kis húsleves alaplé és már készülhet is a tejszínes gombakrémleves.

Tejszínes gombakrémleves hozzávalói:

Gombakrémleves elkészítése:

  • Az apróra vágott hagymát párold üvegesre a zsiradékon.
  • Add hozzá a felszeletelt gombát, sózd meg és párold fedő alatt.
  • Hitsd meg a liszttel, vigyázz, hogy csomómentes legyen és öntsd rá a főzőtejszínt.
  • Turmixold össze a gombás tejszínes alapot.
  • Add hozzá a húsleves alaplevet, majd főzd addig míg el nem kezd sűrűsödni. Ha elérte a krémleves állagot ízlés szerint sózz utánna, borsozd és tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemzölddel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük