Készítheted termesztett vagy vadon termő gombából. Egy kis tejszín és egy kis húsleves alaplé és már készülhet is a tejszínes gombakrémleves.
Tejszínes gombakrémleves hozzávalói:
- 2 evőkanál zsiradék
- 1 db vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 liter húsleves alaplé (akár leveskockából is)
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Gombakrémleves elkészítése:
- Az apróra vágott hagymát párold üvegesre a zsiradékon.
- Add hozzá a felszeletelt gombát, sózd meg és párold fedő alatt.
- Hitsd meg a liszttel, vigyázz, hogy csomómentes legyen és öntsd rá a főzőtejszínt.
- Turmixold össze a gombás tejszínes alapot.
- Add hozzá a húsleves alaplevet, majd főzd addig míg el nem kezd sűrűsödni. Ha elérte a krémleves állagot ízlés szerint sózz utánna, borsozd és tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemzölddel.