csokoládétorta gluténmentesen, liszt nélküli csokitorta

Gluténmentes csokitorta liszt nélkül

Gluténmentes csokitorta hozzávalói:

Gluténmentes csokitorta tésztája:

Gluténmentes csokoládétorta krémje:

Gluténementes csokoládétorta elkészítése:

Gluténementes csokitorta tésztájának elkészítése:

  • Kevered habosra az 5 tojássárgáját a porcukorral, majd add hozzá a kakaóport is.
  • A 8 tojásfehérjét verd kemény habbá a kristálycukorral és óvatosan keverd bele a kakaós-cukros masszába.
  • Végül keverd bele a tésztába a mazsolát és a darált diót is.
  • A tésztát kikent, kilisztezett vagy papírral bélelt közepes tortaformába öntsd és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg.
  • Ha a tészta meghűlt nyitott ajtajú sütőben hagyd kb. 1 percig, hogy ne essn össze, aztán vedd ki és hagyd a formában kihűlni.

Gluténmentes csokoládétorta krémjének elkészítése:

  • A tojássárgákat keverd habosra a vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd add hozzá a kakaóport és a rumot/rumaromát.
  • A kihűlt tortát vágd ketté és a krém felét kend rá az alsó lapra.
  • Tedd a krémes lapra a tortalap felső felét és vond be a tetejét és az oldalát is a maradék csokikrémmel.
  • A torta tetején a krémet díszítheted villa segítségével, vagy gluténmentes tortadarával, csokicseppekkel stb.
  • Ha a torta tud egy napot állni az ízek összeérnek és könnyebben szeletelhető lesz.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük