Gluténmentes csokitorta liszt nélkül, dióval és mazsolával. Torta nem csak ünnepekre, hanem akár gluténmentes desszertnek, mert megérdemled!
Gluténmentes csokitorta liszt nélkül hozzávalói:
Gluténmentes csokitorta tésztája:
- 5 db tojássárgája
- 8 db tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kristálycukor
- 4 ek. kakaópor
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg darált dió
Gluténmentes csokoládétorta krémje:
- 3 db tojássárgája
- 25 dkg vaj
- 3 ek. kakaópor
- 3 ek. rum vagy 1 ek. rumaroma
- 20 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
Gluténementes csokoládétorta elkészítése:
Gluténementes csokitorta tésztájának elkészítése:
- Kevered habosra az 5 tojássárgáját a porcukorral, majd add hozzá a kakaóport is.
- A 8 tojásfehérjét verd kemény habbá a kristálycukorral és óvatosan keverd bele a kakaós-cukros masszába.
- Végül keverd bele a tésztába a mazsolát és a darált diót is.
- A tésztát kikent, kilisztezett vagy papírral bélelt közepes tortaformába öntsd és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg.
- Ha a tészta meghűlt nyitott ajtajú sütőben hagyd kb. 1 percig, hogy ne essn össze, aztán vedd ki és hagyd a formában kihűlni.
Gluténmentes csokoládétorta krémjének elkészítése:
- A tojássárgákat keverd habosra a vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd add hozzá a kakaóport és a rumot/rumaromát.
- A kihűlt tortát vágd ketté és a krém felét kend rá az alsó lapra.
- Tedd a krémes lapra a tortalap felső felét és vond be a tetejét és az oldalát is a maradék csokikrémmel.
- A torta tetején a krémet díszítheted villa segítségével, vagy gluténmentes tortadarával, csokicseppekkel stb.
- Ha a torta tud egy napot állni az ízek összeérnek és könnyebben szeletelhető lesz.