Csirkebecsináltleves, gluténmentes ételek

Használd fel a csirke minden részét az ebédhez és legyen ma a menü része csirkebecsinált leves citrommal.

Csirkebecsinált leves citrommal hozzávalói:

Csirkebecsinált leves citrommal elkészítése:

  • Darabolt fel a csirkét. Használd fel a leveshez a csirke „levesbe való” részeit.
    Vágd le a szárnyakat, róluk a szárnytöveket, vágd ketté a szárnyakat.
    Válaszd szét a mellet a far-háttól. A far-hát részről vágd le a nyakat.
  • Egy nagyobb lábasban némi zsiradékon pirítsd át a húsdarabokat, míg át nem fehérednek.
  • Add hozzá a megpucolt és felkockázott, felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Pirítsd együtt még néhány percig a csirkedarabokkal.
  • Önts rá kb. 1,5 l vizet, sózd, borsozd, ízesítsd tárkonnyal.
  • Fedő alatt kis lángon főd, amíg meg nem puhulnak a húsdarabok és a zöldségek.
  • 2 evőkanál rizslisztet, keverj el néhány evőkanál vízzel, majd keverd hozzá a tejfölt. Öntsd bele a levesbe és forrald össze az egészet pár perc alatt. Végül adj hozzá citromlevet és a tetejét szórd meg petrezselyemzölddel.
  • Jó étvágyat a citromos csirkebecsinált leveshez!

További gluténmentes csirkéből készült ételek receptjei:

Csirkével készült levesek:

Csirkével készült húsételek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük