Használd fel a csirke minden részét az ebédhez és legyen ma a menü része csirkebecsinált leves citrommal.
Csirkebecsinált leves citrommal hozzávalói:
- néhány evőkanál zsiradék
- 1 csirke szárnyai, nyaka, far-hát része
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg petrezselyemgyökér
- 15 dkg zeller
- 1 csokor petrezselyemzöld
- tárkony
- só
- bors
- 1 kis pohár tejföl
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 db citrom
Csirkebecsinált leves citrommal elkészítése:
- Darabolt fel a csirkét. Használd fel a leveshez a csirke „levesbe való” részeit.
Vágd le a szárnyakat, róluk a szárnytöveket, vágd ketté a szárnyakat.
Válaszd szét a mellet a far-háttól. A far-hát részről vágd le a nyakat. - Egy nagyobb lábasban némi zsiradékon pirítsd át a húsdarabokat, míg át nem fehérednek.
- Add hozzá a megpucolt és felkockázott, felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Pirítsd együtt még néhány percig a csirkedarabokkal.
- Önts rá kb. 1,5 l vizet, sózd, borsozd, ízesítsd tárkonnyal.
- Fedő alatt kis lángon főd, amíg meg nem puhulnak a húsdarabok és a zöldségek.
- 2 evőkanál rizslisztet, keverj el néhány evőkanál vízzel, majd keverd hozzá a tejfölt. Öntsd bele a levesbe és forrald össze az egészet pár perc alatt. Végül adj hozzá citromlevet és a tetejét szórd meg petrezselyemzölddel.
- Jó étvágyat a citromos csirkebecsinált leveshez!