Frankfurti leves – más néven kelkáposzta leves – habarással alapléből gluténmentesen: egyszerű elkészíteni, finom és laktató.
Frankfurti leves gluténmentesen hozzávalói:
- 1 fej kelkáposzta
- zsiradék
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. őrölt kömény
- só
- 1 kk. bors
- 40 dkg burgonya
- 1 ek. csemege pirospaprika
- 3 pár virsli
- petrezselyemzöld
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek. rizsliszt
- kb. 1,5 liter húsleves / csontleves alaplé
Gluténmentes frankfurti leves elkészítése:
- Némi zsíradékon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát.
- Ha megdinsztelődött a hagyma dobd rá a felcsíkozott kelkáposztát és néhány percig hagyd pírulni.
- Ha a káposzta kezd összeesni öntsd rá az alaplevet, majd add hozzá az őrölt köményt, a sót, a borsot, a pirospaprikát és a megpucolt, kockákra vágott (2*2 cm) burgonyát.
- A rizslisztet és a tejfölt egy külön tálkában keverd el csomómentesen.
- Ha a burgonya a főzelékben már kezd puhulni habard be a rizslisztes tejföllel. Egyenletesen öntsd bele és keverd el jól.
- Add hozzá a zúzott fokhagymát is és a felkarikázott virsliket.
- Tálalás előtt kevés apróra vágott petrezselyemzölddel iss megszórhatod.
További gluténmentes levesek receptjei:
- Gluténmentes tejszínes fokhagymaleves
- Zellerkrémleves almával gluténmentesen
- Gluténmentes tejszínes zellerkrémleves
- Tejfölös vargányaleves burgonyával
- Csibegombaleves gluténmentes csipetkével
- Tárkonyos-gombás csirkeraguleves gluténmentesen
- Erdei gombás gesztenyekrémleves gluténmentesen
- Gombaleves poréhagymával
- Burgonyás gombaleves húsgombóccal
- Tejszínes gombakrémleves
- Tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves
- Tejfölös krumplileves gluténmentesen