Van a tarsolyodban némi finom erdei gomba, vargánya? Próbáld ki ezt a tejfölös vargányaleves receptet és megnyaljátok mind a 10 ujjatokat.
Tejfölös vargányaleves hozzávalói:
- 1 nagy marék szárított vargánya
- 2 db nagyobb burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- zsiradék
- 2 dl tejföl
- 2 db babérlevél
- só ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
Tejfölös vargányaleves elkészítése:
- Áztasd be langyos vízbe a szárított vargányát kb. fél órára, majd a 30 perc elteltével öntsd és cseppegtesdd le róla a vízet.
- Aprítsd fel a vöröshagymát és zsiradékon fonnyaszd meg, majd kissé vedd vissza a lángot, míg hozzáadod az örőlt pirospaprikát és a beáztatott gombát.
- A vöröshagymás-gombás keveréket engedd fel 1 liter vízzel, sózd meg és tedd bele a babérleveleket is.
- Add hozzá a meghámozott és felkockázott burgonyákat, majd az egészet főzd készre közpes lángon.
- Ha a burgonyák megfőttek add hozzá a tejfölt, a petrezselymet és forrald még egyszer össze.
Jó étvágyat a tejfölös vargányaleveshez!
További gluténmentes gombás receptek:
- Csibegombaleves gluténmentes csipetkével
- Szarvastokány erdei gombákkal gluténmentesen
- Gombapaprikás (gombapörkölt) gluténmentesen
- Tárkonyos-gombás csirkeraguleves gluténmentesen
- Erdei gombás gesztenyekrémleves gluténmentesen
- Gombaleves poréhagymával
- Burgonyás gombaleves húsgombóccal
- Tejszínes gombakrémleves
- Burgonyagombóc erdei gombákkal