vargányásleves, gomaleves, gluténmentes leves, leves receptek

Tejfölös vargányaleves burgonyával

Van a tarsolyodban némi finom erdei gomba, vargánya? Próbáld ki ezt a tejfölös vargányaleves receptet és megnyaljátok mind a 10 ujjatokat.

Tejfölös vargányaleves hozzávalói:

Tejfölös vargányaleves elkészítése:

  • Áztasd be langyos vízbe a szárított vargányát kb. fél órára, majd a 30 perc elteltével öntsd és cseppegtesdd le róla a vízet.
  • Aprítsd fel a vöröshagymát és zsiradékon fonnyaszd meg, majd kissé vedd vissza a lángot, míg hozzáadod az örőlt pirospaprikát és a beáztatott gombát.
  • A vöröshagymás-gombás keveréket engedd fel 1 liter vízzel, sózd meg és tedd bele a babérleveleket is.
  • Add hozzá a meghámozott és felkockázott burgonyákat, majd az egészet főzd készre közpes lángon.
  • Ha a burgonyák megfőttek add hozzá a tejfölt, a petrezselymet és forrald még egyszer össze.

Jó étvágyat a tejfölös vargányaleveshez!

További gluténmentes gombás receptek:

Hol tudok gombát vásárolni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük