sajtszószban sült gluténmentes gnocchi

Gluténérzékenyként sem kell lemondani a finom tésztás ételekről. Próbáld ki ezt: zöldfűszeres sajtszószban sült gluténmentes gnocchi.

Zöldfűszeres sajtszószban sült gluténmentes gnocchi hozzávalói:

Gluténmentes gnocchi hozzávalói:

Zöldfűszeres sajtszósz hozzávalói:

Zöldfűszeres sajtszószban sült gluténmentes gnocchi elkészítése:

Gluténmentes gnocchi elkészítése:

  • A burgonyát hámozd meg, kockázd fel és főzd puhára. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni.
  • Ha kihűlt a főtt krumpli, tört össze majd add hozzá a rizslisztet, a gluténmentes lisztkeveréket, a sót, a szerecsendiót és a 2 tojás sárgáját.
  • Alaposan dolgozd össze a gnocchi tésztáját. Jól gyúrható masszát kell kapj.
  • A gnocchi tésztát oszd 8 részre, mindegyik darabból sodorj vékony hengereket, azokból vágj le kb. 2 cm-es darabokat és villával lapítsd kissé meg a tésztadarabokat.
  • Melegítsd sós vizet a gnocchi kifőzéséhez. Ne lobogó-forró vízbe tedd a tésztadarabokat, hanem gyöngyöző vízbe és ne is hagyd, hogy főzés közben forrni kezdjen a víz. Kevergetni nem kell. A gnocchik kb. 2 perc főzés után feljönnek a víz tetejére, de kb. 5-6 perc alatt átfőnek.
  • Ha a gnocchik megfőttek, vedd ki őket szűrőkanállal, csepegtesd le róluk a vizet, majd locsold meg olvasztott vajjal.

Zöldfűszeres sajtszósz elkészítése:

  • A füstölt szalonnát csíkozd fel és a zsiradékon pirítsd meg. Ha megpirult vedd ki és tedd félre.
  • A serpenyőben maradt zsiradékra tedd rá a reszelt sajtot, szórd rá a rizslisztet, majd öntsd rá a tejet.
  • Add hozzá a fűszereket: a borsot, a metélőhagymát, a petrezselyemzöldet és a majoránnát.
  • Főzd a sajtszószt sűrűre.

Sajtszószos gnocchi összeállítása, megsütése:

  • A gnocchikat tedd bele a sütőedénybe, a vaj, amivel lelocsoltad is mehet rá.
  • A sajtszószt öntsd rá egyenletesen a tésztadarabokra, majd a tetejére szórd rá a korábban megpirított szalonnacsíkokat.
  • A sütőt melegítsd elő 200 fokra és süsd meg a gnocchit kb. 20-25 perc alatt. A sütési idő sütő és sütési mód függvénye. Ha a teteje már szép pirosas-barna a tésztaétel belseje is átsült.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük