Zöldséges-sajtos húsos étel, ami gluténmentes tésztával, gluténmentes gabonaköretekkel tálalva nagyszerű és laktató: brokkolis csirkemell ragu.
Brokkolis csirkemell ragu hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 pár csirkemellfilé
- 1 kisebb-közepes fej brokkoli
- 2 db sárgarépa
- 5 dkg trappista sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 evőkanál metélőhagyma
Brokkolis csirkemell ragu elkészítése:
- A vöröshagymát pucold meg és kockázd fel, a sárgarépát pucold meg és karikázd fel, a brokkolit szedd rózsáira és mosd meg, a csirkemelleket mosd meg és vágd csíkokra.
- A felkarikázott sárgarépát és a rózsáira szedett brokkolit párold meg, de ne készítsd őket teljesen puhára, hiszen a későbbiek folyamán még lesz alkalmuk főni.
- A vöröshagymát kezd el dinsztelni az olívaolajon, majd néhány perc után add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet. Sózd és borsozd.
- Ha a hús kifehéredett add hozzá a majdnem puha sárgarépát és brokkolit, a zúzott fokhagymát, a metélőhagymát és öntsd rá a tejszínt.
- Fedő alatt főzd össze a csirkemelles zöldséges ragut.
- Ha a hús és a zöldségek kellően puhák, szórd a ragura a reszelt sajtot is. Még 1-2 percig hagyd a tűzön, amíg a sajt beleolvad az ételbe.
- Tálaláskor kevés reszelt sajttal még megszórhatod. Gluténmentes tésztával, gluténmentes gabonaköretekkel (basmati rizs, barna rizs, főtt quinoa köret, stb.) nagyszerű és laktató étel.