Egy igazán zamatos és gyorsan elkészíthető csirkés ételre vadászol? Ne keresd tovább a megoldást, itt van: őzgerincformában sült baconos csirkemell.
Őzgerincformában sült baconos csirkemell hozzávalói 1 őzgerincforma megtöltésére:
- 1 pár csirkemell
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 evőkanál tejföl
- 1 db tojás
- 2 evőkanál rizsliszt
- kb. 10 dkg reszelt füstölt sajt
- petrezselyemzöld
- gluténmentes zsemlemorzsa
- kb. 20 dkg szeletelt bacon szalonna
- zsíradék az őzgerincforma kikenéséhez
Őzgerincformában sült baconos csirkemell elkészítése:
- A csirkemelleket mosd meg, csepegtesd le róluk a vizet, majd kockázd fel kb. 3 x 3 cm-es darabokra. Sózd és borsozd ízlés szerit majd tedd kis időre félre.
- Az őzgerincformát kend ki zsiradékkal szórd meg gluténmentes morzsával, majd béleld ki a baconszalonnacsíkokkal úgy, hogy két oldalt lógjon ki a bacon vége, amit majd ráhajtasz a csirkemelles töltelékre.
- A sós, borsos csirkemellkockákhoz keverj hozzá 1 db egész tojást, 3 evőkanál tejfölt, 2 evőkanél rizslisztet, a reszelt füstölt sajtot és a petrezselyemzöldet. Ha szükséges sózd és borsozd még meg.
- A csirkemelles keveréket kanalazd bele a baconnel kirakott őzgerincformába, majd a két oldalt kilógó vékony szalonnavégeket hajtsd rá a töltelékre. Egy-egy szelet bacont még fektethetsz a tetejére, ha vannak fedetlen részek.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt kellően átsül a csirkemell. Ekkor vedd ki és egy sütőpapíros tepsire borítsd ki a húsos rudat. Ezt süsd 200 fokon további 10 percig, míg az egész szép piros-ropogós formát nem ölt.
- Ekkor vedd ki a sütőből és hagyd, hogy langyosra hűljön tálalás előtt.